28 авг. 2022 г., 19:34

Надежда 

  Поэзия
541 2 3

В ъгъла една обувка стара,
захвърлена прашясва в самота.
Без другарче - спътник за забава,
забравена с прекършена съдба.
Запазен спомен за времена и нрави,
за вакса, четка и усмихнати очи,
за танци луди с крачета - весели другари,
за нови първи крачки към мечти.
А днес е изоставена самичка
и нищо не е обуто в нея,
тлее още надеждата - искричка,
за далечен път душата и копнее.


 

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??