3 июн. 2009 г., 17:30

Надеждата се късала последна 

  Поэзия » Другая
516 0 14

Вкопчила съм се
в една яка нишка от паяжина.
Знаеш ли,
че може да издържи до 5 тона?
Не че толкова
е тежка душата ми,
толкова тежат моите спомени.

Ако към тях
прибавя съмненията
и разочарованията, които съм трупала,
и хората,
в които съм се излъгала,
и предателствата,
които ми предстои да изкупя,
мислиш ли, че ще скъсам нишката?

 

Даде ми я един екстрасенс.
Онзи, дето ми каза (и беше сигурен),
че точно ти си
отреденият мъж за мен.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??