27 сент. 2011 г., 16:37

Нагоре 

  Поэзия » Философская
432 0 1

 

Стъпало по стъпало на живота

по стълбата нагоре продължавам...

Дори и паднал,

изранен и потен,

пак ще пълзя –

и няма да се давам.!

И ще превземам всеки сантиметър

по пътя си - и стръмен, и неравен...

А стигна ли до мястото, което

желал съм много,

пак ще се изправя...

 

Ще се обърна

и ще се огледам -  

как стъпалата пътя очертават...

Зад мене всяка стъпка бе победа,

дори да падах - винаги съм ставал !

 

Стъпало по стъпало продължавам

живота си...

А спомените плачат...

Но аз не плача! И не се предавам!

Макар и към отвъдното да крача...! 

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??