6 февр. 2023 г., 22:18

Нагоре към звездите 

  Поэзия
452 7 3

На покрив застанал
в облаци се взирам.
Години така прекарвам.
Нощем ги сънувам.
Разпадам всичко на парчета.
Подушвам ги.
За кучето на Монтег
си спомням.
Книгите си изгарям.
Парчетата сглобявам.
Облаци в мен
остават.
През тунелите на капките
в пространстото
минавам.
По-малък от Карик и Валя -
сух в капката
се смалявам...
На покрива на лятото
достигам.
Под чадър от слънце
се излежавам.
Слънчево затъмнение
очаквам.
Всичко за нищото
узнавам.

© Младен Мисана Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??