20 янв. 2011 г., 16:46

Най-хубавото вино 

  Поэзия » Любовная
1557 0 17

НАЙ-ХУБАВОТО ВИНО

 

 

Счупих делвата с най-хубавото вино, Дионисе.

Потече като кръв от прясна отворена  рана.

Сега стоя над нея ненужен и безсмислен

и наникъде пътища нямам...

 

Голяма и тежка бе твоята делва за мен, Дионисе,

но ароматът ме хвърляше в жар и безумие.

Да я погълна с неистова жажда поисках,

а тя като миг се катурна.

 

И се счупи,

и изтече...

Делвата с най-хубавото вино, Дионисе...

И да ми простиш сега, аз вече

няма да замръквам в твоя пристан,

улисан във мечти за вечност.

 

Счупих делвата с най-хубавто вино, Дионисе,

а жаден си останах, така и ненапих се...

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??