13 окт. 2011 г., 14:24

Най-нежните жени, приятелю... 

  Поэзия » Другая
1300 0 14

Най-нежните жени, приятелю,
не крият грубите си пръсти.
От труд и оран зачервени,
с които даже Господ се е кръстил.


Най-силните жени, приятелю,
не крият изкривеното си рамо,
от силата на толкова чела,
и от тежестта на толкова измами.


Най-верните жени, приятелю,
не ще укрият своята измяна.
Когато цяла вечност са те чакали,
но осъзнали просто, че те няма.


А най-обичащите ни жени, приятели,
в гроба ни, като умрем, ще слязат.
За да ни кажат колко пъти са умирали
за нас. Ще ни целунат. И ще ни намразят...

© Божидар Георгиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??