13 янв. 2005 г., 22:44

Най-силен 

  Поэзия
1022 0 2
Най-силен се оказва този, който плаче.
Удавник е - достигнал дъното.
Нахранил сома със вдървените мустаци,
изпънал на пъстърва струната,
вдървил корубата на мразещите раци,
измил на бързо шумата
във ручей някакъв затлачен,
подмолно влачи
думата,
която настървено ще прекрачи
през глумата
на вечните простаци!

© Георги Динински Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??