17 февр. 2009 г., 22:15

Най-трудно е да бъдеш мъж 

  Поэзия » Любовная
2219 0 25

Най-трудно е да бъдеш мъж, нали!?

(Не се съмнявам колко ти е мъчно

да лъжеш две, понякога и три,

във името на святата си длъжност!)

 

Гори те треска, цяла нощ не спиш

от тежки мисли, пламнали в главата.

Как следващия път да устоиш

пред този нечовешки ад - жената?

 

Дилемата - да бъдеш или не

покорен? Или властващ и себичен? -

навярно е разкъсала на две

и чувството, че можеш да обичаш.

 

Звездите ли да сваляш този път,

небето ли направо да раздаваш?

Навярно се стоварва цял светът

на плещите ти! А не заслужаваш...

 

О, трудно е да бъдеш мъж, нали!

(добре, че Бог от туй ме е опазил)

След толкова преструвки и лъжи 

навярно кой си - вече си забравил!

© Васка Мадарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??