30 июн. 2019 г., 23:51

Най-верният компас 

  Поэзия » Другая
372 9 8

Не се събуждай още, не избързвай,

зората е препускащ млад Пегас.

Пристигне ли, ще трябва да го вържа,

огрявайки във утринния час.

 

Не се събуждай, още съм в съня ти,

танцуваш с мен и с капки от дъжда.

Събуждането скрива радостта ти –

прокужда мен и дивната игра.

 

Не се събуждай, рано е, поспи си,

а аз ще гледам, целият в захлас.

Ще те докосвам с устните и с мисли,

с душата си – най-верният компас!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??