15 мая 2011 г., 13:15

Наказвам те с Любов 

  Поэзия » Любовная
1083 0 6

Наказвам те с Любов -

жестока и тревожна.

И търся смисъл нов 

във чувства невъзможни.


Наказвам те, макар

че всъщност се страхувам

за моя свят олтар.

Там тайно съществувам


и крия се успешно

от тоя свят враждебен.

Наказвам те безгрешно -

от мене все обсебен


да бъдеш и да искаш

все мене да сънуваш.

Наказвам те неистово

с Любов. Да съществуваш


единствено чрез мен.

И да ме търсиш вечно.

Докато някой ден

във бъдеще далечно


не стана твой алкóв

и твоя втора кожа.

Наказвам те с Любов.

Прости ми, ако можеш...



алкóв - ниша, в която се вгражда нещо


© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??