На врабците
им дожаля за дървото -
преструват се
на листенца.
......
Слънцето не иска
да си ляга -
черпи хоризонта
с петмез.
.......
На вятъра
му е студено.
Опитва се
да ме прегърне.
.......
Небето нощем -
бижутерска витрина,
от черно кадифе.
Радост Даскалова
© Радост Даскалова Все права защищены