3 июн. 2015 г., 21:06

Намерение до утре 

  Поэзия
307 0 2

Днес няма да напиша нежен стих
за обичта си. Нито против нея.
Гласът ми се стопи. И много тих
е днешният ми порив да се смея.

Днес няма да напиша даже ред.
Светът не може нищо да поправи.
Но образът ми е прилично блед -
умих се във реката на забравата.

Днес няма да откъсна нито звук
от песенните струни на душата си.
Невидима съм, нищо, че съм тук
до колене нагазила земята.

Днес няма да отчупя нито стон
от крехката чупливост на сърцето си.
Ще бъда клон - един изсъхнал клон...
Каквато вчера бях ме забравете!

До утре ще е тъй. Но утре пак
от тихото аз песен ще направя
и ще разпръсна сипкавия мрак
със кротката си днешна твърдоглавост.

© Миглена Цветкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??