28 нояб. 2022 г., 14:51

Написано върху графит 

  Поэзия » Философская
217 4 14

НАПИСАНО ВЪРХУ ГРАФИТ

 

Омръзнало ми е да бъда силна!

Горчи ми всяка пирова победа.

Да хвана пътя толкова да искам,

че даже и посоката не гледам.

 

И щом в сърцето ми домува птица,

защо да я заключвам в златна клетка?

Студът загръща сухите стърнища

с блестящата си заскрежена плетка.

 

А аз не виждам изход от мъглата.

Къде ли в пустошта ще се залутам?

Да стана слаба искам безвъзвратно

и знам, че ще си струва – до минута.

 

Да ми остане глътчицата въздух,

която ще разкъса дробовете.

Дали разбра, че на върха се мръзне

и даже победителите стенат?

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??