Пий с мен, сърце,
затрий се във небъдното!
Не ми горчи.
Пий с мен, сърце!
Да се зареем в тъмното,
не се плаши!
Пий с мен, сърце!
Ще има нови пориви
и устреми,
ще има нови бесове,
Но съмва се...
Не слънце е, сърце,
не утро - сън улисал се.
Не изгрев е, сърце,
а стихнал писък е.
Ти пий, сърце,
пий още, захласни ме,
пий пак и пак,
и усмири ме!
Наливаш и забравяш ме, сърце,
забравяш ме...
А чашата стои и пълна е.
Пий ти, сърце!
Не мое си, а чаках те.
Пий ти сърце!
Аз в чашата изплаках те.
© Милена Все права защищены