15.05.2014 г., 22:13 ч.

Наполовина 

  Поезия
389 0 1

Пий с мен, сърце,

затрий се във небъдното!

Не ми горчи.

Пий с мен, сърце!

Да се зареем в тъмното,

не се плаши!

 

Пий с мен, сърце!

Ще има нови пориви

и устреми,

ще има нови бесове,

 

Но съмва се...

 

Не слънце е, сърце,

не утро - сън улисал се.

Не изгрев е, сърце, 

а стихнал писък е.

Ти пий, сърце, 

пий още, захласни ме,

пий пак и пак, 

и усмири ме!

 

Наливаш и забравяш ме, сърце,

забравяш ме...

А чашата стои и пълна е.

 

Пий ти, сърце! 

Не мое си, а чаках те.

Пий ти сърце!

Аз в чашата изплаках те.

 

 

 

© Милена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??