Съхрани се. Не слизай от стремето.
Открадни от скъперника време.
Преброени са дните за вземане,
и за даване вик се подема.
Забрави за въздушните замъци.
Помечта, полюбува се, стигна
на мига неизбежната граница.
И окото ти даже не мигна.
Наобратно започна броенето,
уповавай на волята вишна.
Необяздено въображение
те пренася към лоно предишно.
© СК Все права защищены