26 февр. 2013 г., 16:10

Нарцис 

  Поэзия
827 0 8

"О, колко съм хубав! О, колко съм горд!

Красотата е мой безграничен паспорт!

И такъв съм прекрасен със жълтата грива!

И съм гладко избръснат... И как ми отива!

Ако ще ден и нощ да ми се наслаждаваш

твоят поглед въобще не ме заслужава."

Тъй се переше моят излъскан герой,

ала не щеш ли, ненадеен порой

му размаза перчема. А вятърът духна

и цялата хубост строполи се и рухна...

Не знам таз история как ще приключи,

със златното цвете какво ще се случи,

за мене обаче бе пълен катарзис -

безконечна раздяла с поредния нарцис.

© Миглена Цветкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??