4 июл. 2018 г., 04:03

Българско наричане 

  Поэзия » Философская
533 2 3

Ще сторя днес за себе си магия,
"наричане"... с най-простички слова,
да стане тайнство дивно, хубосия,
разпалващо огнището-душа.

 

Със сълзи чисти, пита ще замеся
и в нея ще положа любовта,
онази родовата ни, орисана,
дошла от древността със светлина.

 

И тихо ще продумам живи думи,
що въглени са палещи жарта,
та ясно да проблеснат бели друми,
с живецът даващ вярата в света.

 

"Да бъда силна, Боже, но смирена,
че Силата не струва без Добро
а без Доброто, Силата смалена е,
надмощие превърнало се в зло.

 

Да пазя обичта към род покрусен,
към коренът ми български суров.
Да помня песента – народна памет,
човеците що свързва на хоро.

 

И нека още, с думите си благи,
езикът ни най-мъдър съхраня,
че извор той е, коренът що слави,
пребъдващ като Истина една!“

 

© Таня Мезева Все права защищены

/по „Стопанката на Господ“ на Розмари Де Мео/

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??