1 сент. 2004 г., 15:18

Нарисувай, художнико 

  Поэзия
1322 3 3
Нарисувай сърцето ми. Дрипаво, нямо,
препускащо нощем с дивите бели коне,
нарисувай го - празно и цяло,
в него са тъпкали толкова чужди нозе.

Нарисувай живота ми. Черен и бял,
откъснат лист, ненужна хартия.
Нарисувай го - забързал и спрял,
освободи го от тази тежка желязна верига.

Нарисувай душата ми. Нарисувай я в клетка,
толкова малка - звездна вселена,
крехка птица зад златна решетка,
едно призрачно златно перо...

© Ана Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??