16 нояб. 2010 г., 16:34

Наръчник за (преглъщане) (на) смелост 

  Поэзия » Другая
1517 0 29

 

                                           (от ръка разстояние)

 

 

Отблизо съм по-стара от света,

по-черна от девети кръг на Ада.

По мярка и размери – трън в пета -

и труден шанс такава да се падам.

 

По-лесно е, нормално е почти

от страх небето, с бяс разполовено,

да тегне все на чуждите плещи

и лед да потече по всяка вена.

 

По-лесно е да не подириш път,

нозете си във бряг да вкореняваш.

По-лесно е мечтите ти да мрат,

отколкото мечта да си създаваш.

 

От корен лесно плъзваш в коренище,

но струва си да се изтръгнеш - с корен -

и девет кръга да не струват нищо

пред райската причина да си горе

 

по мярка и размер на всеки облак,

небе да сучеш с хъс на пеленаче.

Тя, истината, винаги е гола

и грозна. Но наопаки - не значи.

 

Навярно затова и съм далече –

кръвта е сила, ако ври и плиска.

След всеки кръг е Адът по-човечен,

по вените живот да шурне - близко.

 

И отдалече нямам вид на свят –

с каквото  да въртиш, все трън ще вадиш.

На вкус съм като кървав сух комат -

по-твърд от всеки страх.

                                             И по-грамаден.

 

 

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??