11 дек. 2007 г., 07:30

Нашата среща последна 

  Поэзия » Любовная
612 0 7
НАШАТА СРЕЩА ПОСЛЕДНА

На масата съм сам в ресторанта,
а бутилка вино с две чаши поръчах.
Ти едва ли ще дойдеш на тази среща последна,
но все пак поръчка за двама направих.
Сервитьорът налива ми първата чаша
и учудено гледа към празния стол.
- Налей и на нея, приятел!
Знам, че тя няма да дойде,
но не обичам да пия сам.
Цигара си паля, макар че не пуша
и дърпам с наслада от отровния дим.
Чашата вдигам и в твоята леко я чуквам,
а после я пресушавам на екс.
Наливам си друга, а след нея още една
и помирисвам червената роза,
която никога не ще ти подаря.
Ето, отпивам и последната глътка
от бутилката вино
на нашата среща последна,
на която ти не дойде.
Отсрещната чаша все още е пълна,
ненужната роза слагам във нея,
сметката плащам и отивам да спя.

© Наско Енев - РИМПО Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??