11 нояб. 2017 г., 08:51

Настояще 

  Поэзия » Философская
325 4 11

Напред -

с приведен гръб, 

към своя ад! 

Народът слаб,

с език пъпчив от непонятни думи, 

върви далеч от своя път, 

по начертани, чужди друми. 

 

Брои наум -. 

на Аспарух следите, 

на Самуил слепците

и губи своя дух. 

Ден след ден ставаме по-глухи. 

 

Реките - нашите сестри, 

вече не мълчат и

стават все по-буйни. 

Не камъни, стени рушат, 

с очи вперени в народа. 

 

По устните им 

стичащи се кърви. 

А бяхме първи! - 

при Симеон, Борис... 

Тях пък, кой ги помни? 

 

 

© Василка Ябанджиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??