9 янв. 2013 г., 22:07  

Научѝ ме, птиче 

  Поэзия » Философская
594 0 7
Научѝ ме, птиче
                     на Валери Антимов

Научѝ ме, птиче,
да съм като теб-
хора да обичам
не от глад за хлеб;

да възпявам гласно
всеки изгрев нов,
да се любя страстно
със и без гнездо;

да летя в небето
даже под обстрел,
да съм щедър лете,
зиме да съм смел;

да съм здрав, но топъл
вътре и отвън,
да забравям вопъл,
щом потъна в сън;

план за ден да имам,
хоризонт - до век...
............................
Научѝ ме, мило,
как да съм човек!




© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??