25 апр. 2010 г., 08:40

Научих се 

  Поэзия » Любовная
611 0 1

Не можех без теб глътка въздух да си взема,

научих се от рибата без въздух да живея.

В тъмното страхувах се сама,

бях силната заради теб, въпреки страха.

Не можех без теб да виждам.

Научих се като слепец

света и без очите да обичам.

Вярвах на сърцето си, а то наивно

се лъжеше и вярваше, че светът от добро е изтъкан.

Внезапно те загубих,

загубих въздуха, очите си!

Не се изплаших!

Имаше в гърдите сила,

която знаех, че ще ми помогне.

Потърсих сърцето, но мракът ме обгърна.

Блъсках се в скали-стени...

внезапно и дъхът ми свърши, като на риба

в пресъхнали води.

В гърдите няма пулс, а само празнота.

Сърцето ми отмъкна даже,

оставяйки ме с безпощадната ми самота!!! 

© Румяна Филипова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • прекрасно е наистина. Когато губиш човек когото обичаш, губиш с него и душата и сърцето и очите и красотата на ноща и деня. Казват че един поет пише когато го осети когато го иживее наистина е тана
Предложения
: ??:??