Ден преди Нова година
решавам, че ще замина
на пътешествие около мен,
ще бъда в собствен плен.
На календара няма дата,
предвидена за разплата,
но има един червен квадрат
в движение без кръговрат.
Обещание, не само сделка,
споменът е увехнала обелка,
остатъкът при делението,
излишното в мнението.
Сдобих се отново с криле,
с още една мъртва птичка,
която ухае все така на небе.
„Не” е просто една сричка.
© Мария Василева Все права защищены
Добре дошъл и успех!!