18 мар. 2021 г., 11:21

Не чувам мислите 

  Поэзия » Другая
791 3 5

Не чувам мислите - пленени са!

Невидим враг ги окова...

Не чувствам сетивата си -

страх, болка, отчаяние...

бушуват в душата...

Защо светът така се промени

и титаничен удар - разруши

го до основи...! Нима...

мракът победи - нима

на колене ни той постави!

Невидим враг - малък и коварен

издигна невидими ледени стени,

ръцете ми са наранени...

а страхът превзел е моето сърце!

За себе си не се страхувам -

бях търпелива и добра,

изтъкана е от слънце

моята божествена искра...

Отдавна времето е буря,

отваря рани и кърви,

а болката е силна -

страхувам се за този свят...

Какво се случи с нас -

не зная...окови тежки

впиват се в нас...

Не чувам мислите си -

пленени са...

усмивката я скрих

под фалшиво име -

наречено пандемия...

И само погледът

ми лъчезарен...

попива вечност

под звездния разкош!

Сега съм силна...

кръвта във вените кипи

и "изумрудени скрижали"

разкъсват скритата

ми същност... разкъсват я

на звездни атоми....

И толкова много - звездни

семенца разпръснах

по - света...!

И нека тежките вериги

се разкъсат и да блесне

отново светлината...

И нека заедно от пепелта

на стария рухнал свят...

да изградим живот достоен,

където истината за звездната

ни същност - ще пребъде

и ще сътворим отново

нов изгряващ свят...!

 

13.03.2021г

Катя Джамова

 

 

 

 

 

 

© Катя Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Мили приятели, благодаря ви от сърце
    за хубавите думи и коментари!
    Бъдете здрави и благословени!
  • "Отдавна времето е буря" и нека заедно убили собственото АЗ да изградим с Божията помощ един съвършен свят и никой враг и вирус не би го разрушил!
  • Да бъдем като феникса - да възкръсваме от пепелта на този мрачен и опожарен свят. Отличен финал на това твое толкова актуално стихотворение, Катя! Поздравление!
  • Хареса ми! Поздравления!
  • Струва ми се, че пандемията ни доказа, че не сме задружни, озлобени сме и тъгуваме, за нещо, което не можем да си набавим - свободата! Много ми
    харесва!
Предложения
: ??:??