13 апр. 2022 г., 18:12

Не е светът за луди и поети 

  Поэзия » Строгие формы
257 2 5

На Пепи

 

Стесни ли се светът ти от обида,
мълчанието е търговец лош.
Продава гняв – по крайчеца разбридан
и болка, що не чини пукнат грош.

 

А аз съм луда – дето и да ида,
с гръмовни бури скитам до среднощ,
дори да се затвориш, като мида,
ще ти подръпна дрипавия пош,

 

дори сред мрака ярко ще ти свети,
душата ми и стих ще ти даде.
Не е светът за луди и поети,

 

но пак се раждат – от любов обзети,
тръгнѝ  сега – не питай накъде,
очакват ни далечните планети!

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

На Надя с обич
В главата ми разчорлена се шмугна невестулка.
Побърка ме, за ден до пладне всичко овърша —
остави ме без капка ум, без мисъл, без шушулка...
А после слезе кат надолу — в тихата душа. ...
  430 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??