28 окт. 2012 г., 20:15

Не искам 

  Поэзия » Гражданская
1808 0 11

Не искам

Не искам повече да дишам,
вземи си, Господи, дъха!
Последната си дадох риза
и нямам да се облека.

Вземи и Кръста, дето мъкна,
не ми е нужен да умра,
че аз, преди да ме разпънат,
възкръснах обич да творя.

Вземи венеца - вечни рани
венчаят моето чело,
да видя само, Боже, дай ми
защо е всичко туй било!

Защото... няма вече въздух
и киселинен е дъжда,
а хората се лъжат мъдро
творецът кой е на света!

© Даниела Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??