27 июн. 2013 г., 17:54

Не искам 

  Поэзия » Любовная
1077 0 4

Живеем във падение - емоционално,

преследват ни любовници - почти брутално!

Не мислиме за дни на равносметка,

затънали сме във съдбовна сметка!


Забравили сме целите житейски

и грабиме от тялото си - зверски.

Не можем да открием топли чувства,

залъгваме се с евтини изкуства.


Живеем някъде, отвъд морала,

а искаш да остана цяла.

Разграбиха ме твоите желания,

опустошиха ме в неистови страдания.


Наситих се от любовта фалшива,

не чувствам глад за обич,  нямам сила.


Не искам да обичам в свят на мърша,

плътта ми да разкъсват ръцете ти,

по-ледени от зимен вятър.

Не искам да живея във театър.


Не, няма да обичам,

на сърцето си съм забранила,

платих достатъчно да бъда: "мила".


Не искам да съм ничия съпруга,

не мога и да бъда: "друга".

Ще чакам моя ден на равносметка,

когато сам, животът, ще ме вкара в клетка.

© Ива Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??