4 мар. 2020 г., 10:23

Не искам да ме помниш! Не! Не бива! 

  Поэзия
933 1 3


Не искам да ме помниш! Не! Не бива! 
След всичките въпроси, когато сняг валеше на последния етаж, на пърия аз варях коприва.
И бързоварът някак недочака отговора, ясен - изпусна пара.
Доколко можеш да броиш, когато ме поиска цяла.???
Не знаеше едно - единствено, че аз умея да броя до десет. И обратно.
Зелените листа шумят, зелени в бързовара.
Сега не той, аз изпуснах пара.
Не мога да разкажа нещо, което не съм видяла. Разбрала, преживяла.
Един живот не е достатъчен, ако искаш да ме видиш цяла.
Сто години самота са нужни и не по Маркес.
Любовта и по време на холера оцелява, ако бъде здрава.
02.03.2020г

© Тодорка Атанасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря Ви, момичета за споделеното!
  • С този бързовар ме подсети за времето,когато имаше режим на топлата вода... един живот не е достатъчен, затова като се родим носим по няколко. Хареса ми!
  • Шантаво е. А броенето до десет е почти жизненоважно!
    Поздрав
Предложения
: ??:??