6 февр. 2008 г., 15:55

Не искам ранно събуждане 

  Поэзия
646 0 2

Не ми дърпай чорапите.

Не искам ранно събуждане.

Та всеки сляп е, докато може

и все късно проглежда.

За какво ми е блестящото слънце,

което изгаря, влудява?

Предпочитам да диря

лъжовна утеха в съня.

Шамара на утрото -

остави го за после,

когато късно ще бъде.

Така и поука ще имам.

Иначе кой ти я дава отрано?

Слепотата дарява ми

очи за красивото.

И макар светът да е

привидно единствен,

в него има и други,

по-големи и живи,

пълни с чувства, не с материя.

Върви си!

Не искам ранно събуждане.

Знам си поуката -

светът е едничък, нали?

Не ми отговаряй.

Нека късно прогледна.

 

© Ана Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??