7 июл. 2010 г., 23:00

Не казвай на звездите! 

  Поэзия » Другая
988 0 5

 

Не казвай на звездите!

 

 

Понякога сребристата Селена
тихичко се скрива във очите ми.
Остава там, красива и смирена,
и се наслаждава на мечтите ми.
А Уран, самотен, гледа гневно
и изпраща всичките си облаци
да я търсят някъде... Из него.
И звездите пита за подробности.
Но звездите нищичко не знаят
и мълчат, загледани във Гея.
А пък тя, усмихната, си трае,
докато ме слуша как си пея.
И Уран, помръкнал и ядосан,
се оплаква и вали в косите ми.
Но нали все гледа от високо,
няма да я види във очите ми.
А Селена чака да изчезне
онзи гняв. Уран да го надвие.
За да може тихо да излезне
и в прегръдките му да се свие.

 

 

.......................................................

 

 

От древногръцката митология:

 

Селена - Луната

Уран - Небето

Гея - Земята

 

© Десислава Ценова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Звездно и много нежно...
    Поздравления за идеята и красивия стих, Деси!
  • Обожавам гръцка митология, и аз съм правила опити да я вплитам в стиховете си, но ти определено си го свършила това блестящо в този стих! Поздрав! Шестица!
  • Хей! Разкошна идея. Стопли ми и ми стана уютно като го прочетох. :) Бъдете щастлива и обичана!
  • Поздрав и от мен!
  • Стана ми едно такова звездно!!
    Позрав за стиха!
Предложения
: ??:??