26 авг. 2009 г., 15:06

Не ме е страх 

  Поэзия
458 0 0

***

Не ме е страх от годините -

те само минават край мене,

вече даже не ги броя.

 

Страхувам се да не би

времето да не ми стигне

да видя всички

                          далечни звезди,

да не прецъфтят бързо

                        всички цветя,

да не се разбият

                        всички вълни във брега,

да не избягат някъде птиците.

 

Ще се почувствам много нещастна,

ако някой ден забравя да се усмихна,

ако не помахам на някоя птица

                                с ръка,

ако дори не погледна цветята...

 

Страхувам се да не би

думите да не ми стигнат

да кажа всичко,

                           което не посмях,

да не повярвам на очи,

                          които не лъжат,

да стане от камък сърцето ми.

 

Ето от това се боя...

          

© Ваня Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??