13 февр. 2008 г., 09:10

Не ме обичаш 

  Поэзия » Любовная
1157 0 2

Когато се приближиш или докоснеш до мен,

не чуваш ли сърцето ми колко по-силно започва да бие?

Не усещаш ли от пулса ми как трепти цялото тяло?

Не забелязваш ли как започвам да треперя?

Не... за теб аз съм само приятел.

 

И въпреки всичко, нима не си личи,

нима не започвам да дишам по-тежко?

Не се ли изчервявам, докато сърцето в мен гори

или ти и това не виждаш?... Да, това е човешко.

 

Добре... а не усещаш ли как дъхът ми спира,

когато срещна погледа ти сляп?

Сляп за усмивката, различна от тази към всеки друг,

или очакваш още по-различен знак?

 

А може би си забелязал и въздишките,

и трепета, и ударите на сърцето

силни, сякаш че от километри тича.

Може би си забелязал, но мислиш си за друга

и за нея ти трептиш... само че тя не те обича...

© Фери Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??