Когато се приближиш или докоснеш до мен,
не чуваш ли сърцето ми колко по-силно започва да бие?
Не усещаш ли от пулса ми как трепти цялото тяло?
Не забелязваш ли как започвам да треперя?
Не... за теб аз съм само приятел.
И въпреки всичко, нима не си личи,
нима не започвам да дишам по-тежко?
Не се ли изчервявам, докато сърцето в мен гори
или ти и това не виждаш?... Да, това е човешко.
Добре... а не усещаш ли как дъхът ми спира,
когато срещна погледа ти сляп?
Сляп за усмивката, различна от тази към всеки друг,
или очакваш още по-различен знак?
А може би си забелязал и въздишките,
и трепета, и ударите на сърцето
силни, сякаш че от километри тича.
Може би си забелязал, но мислиш си за друга
и за нея ти трептиш... само че тя не те обича...
© Фери Всички права запазени
Поздрав..