19 дек. 2013 г., 21:09

Не мога 

  Поэзия » Другая
455 0 8

Аз не мога да рисувам.

И да пея не умея.

Стига ми да съществувам

в думи две или в идея.

 

Камък със длето не вая.

Не кроя и не бродирам.

Много мисля и се кая,

думи-перли все събирам.

 

Не танцувам най-ефирно.

Глината не меся с длани.

Неуморно и немирно

гоня думи разпиляни.

 

Черги не тъка красиви.

Не заплитам нищо с прежда.

Думите за мен са живи,

с много грижа  ги подреждам.

 

И ги пазя и обичам.

Чистотата ме пленява.

Думите деца наричам,

с много обич ви ги  давам.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??