25 февр. 2006 г., 23:32

НЕ МОГА 

  Поэзия
948 0 1

НЕ МОГА

 

Не мога да съм щастлива,

когато отнемам чуждото щастие.

Не мога да обичам и да съм обичана,

когато отнемам  чуждата обич.

 

Не искам временно да ме обичаш,

сега, днес или утре !

Но пък не мога да те искам

 и завинаги!

 

Не мога да искам,

да се будя в прегръдките ти!

Понеже друга заспива

и се буди във тях.

 

Не мога да искам

да се наслаждавам

на изгарящите ти устни.

Защото са чужди,

принадлежащи на друга.

 

Не мога да искам,

да  се наслаждавам

на нежните ти милувки,

защото с друга ги деля.

 

Не искам да си мой-

само час или два !

А иначе, не може и да бъде,

зная го това!

 

Ако ме обичаш,

Дари най-милите си същества,

с любовта, която запали пожара

в нашите сърца.

 

Аз не мога да и се насладя,

поне нека я има тя.

© Гергана Кирова - Йонева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??