26 июн. 2009 г., 14:15

Не мога да 

  Поэзия
552 0 2

Не мога да те разбера, душа,
все си сменяш облика и ролите,
един път си прокажена и зла,
а в друг момент - месията безкористен.

Пък искам да те утеша,
когато те боли, но все не става,
многолика си дори и във скръбта,
безжалостно, която разрушава.

Тя удря те във своя черен гняв,
а ти, дамгосана от нея, продължаваш,
велика си, душа - голям актьор,
овации напълно заслужаваш.

© Ивето Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??