17 февр. 2008 г., 17:42

Не мога да бъда... 

  Поэзия » Любовная
1166 0 33
Не мога да бъда дъжд във пустиня.
Безоблачна искам в теб да заспя.
Аз мога да бъда просто... любима.
Не съм гръмотевична и не крещя!


Не мога да бъда огън в пожара.
Вятърна скитам и в теб се пилея.
Аз мога да бъда църква и вяра.
В молитвите тайно, добре си живея.


Не мога да бъда камък в душата.
Леко пристъпвам, преди да обикнеш.
Аз мога да бъда за теб непозната.
Идвам и тръгвам. Трябва да свикнеш.


Не мога да бъда пепел от спомени.
Незримо присъствена, вече съм твоя.
Аз мога да бъда сълзата отронена.
Любовта ти, красивата - пак ще е моя!

© Елица Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??