7 авг. 2022 г., 11:22

Не мога да не вярвам в чудеса 

  Поэзия
291 5 3

Не мога да не вярвам в чудеса.
Те скрити са на розите в бодлите,
на лешника в притворната реса
и в светлата коруба на брезите.

 

И има ги в очите на сърна,
която от любов е подивяла.
От падащи звезди, във светлина,
нагрята и разискрена до бяло.

 

Не искам да не вярвам в чудеса!
Човекът денем в себе си ги носи,
а нощем крие в своята сълза -
отгледана в сърцето. И магьосна.

© Елия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??