26 июн. 2008 г., 23:40

Не можеш 

  Поэзия » Философская
588 0 2

                    Не можеш                                                                                                                                      Не можеш да победиш,

                 преди да си загубил.

Не можеш да се изкачиш,

                 преди в калта ти да си бил.

Не можеш сила да почувстваш,

                 преди в слабост да си се ловил.

Не може смях да закънти,

                 преди сълзи да си ронил.

Не може цвете да откъснеш,

                 преди да си го посадил.

Не може приятел ти да имаш,

                 преди да си се доверил.

Не може друг да те обича,

                 преди ти да си обичал.

Не може даже да умреш,

                 преди в теб "човекът "да се е родил.

 

Извинете ме за многото повторения!

© Поли Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??