26 окт. 2007 г., 11:13

НЕ МОЛИТВЕНО... 

  Поэзия » Другая
1769 0 33
 

 

Заключени сенки пълзят във очите,

и шепнат забравени в тъмни ъгли...

Смълчано догарят нюанси в свещИте,

безбожно захвърлени в празни души.  

Застива молитвено дъх на икона

и глухо разпятие кърваво стене...

Там тихо се стича сълза ореолна,

понесла река от греховното бреме.

Невидима черква със тиха камбана,

с отворени двери за неми сърца...

Безсрамно коват я в приют на измама.

раздират стените... сълзящи платна!

Влудяващо болно, крещи лицемерие,

във храма молитвен кърви тишина...

В предсърдия празни кънти суеверие,

и блъска се в тягостно-зла празнина!

Тълпи от незрящи нахлуват безспирно,

сквернящи бездушно светия покой...

Недъгаво сричат молебени пусти,

отприщващи с лудост безумен порой!

О, Господи! Спри тази гнусна проказа,

в дома си не пускай сквернители ти...

Които безжалостно сеят зараза,

последно спасение давят в очи...

Камбаната хлипа, безсилна да пее,

мирОто изтича във бледи следи...

Олтарът самотен... и жално немее,

с прискърбие стенат нечути сълзи...

© Деси Инджева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??