11 мая 2018 г., 11:09

Не му оставиха и грам надежда 

  Поэзия » Философская
567 0 0

Изтърван от клетката или избягал – все едно,

но папагалът беше волен.

Отсреща кацнал на едно дърво

изглеждаше някак си доволен.

 

Едва ли бе сънувал свободата

и щастие такова бе мечтал –

да си лети не воля в небесата,

освен решетки друго не видял.

 

Ала на шарената му одежда

завидяха гарваните зли.

Не му оставиха и грам надежда

и мъртъв на земята днес лежи.

 

© Наско Енев - РИМПО Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??