12 окт. 2017 г., 15:22  

Изкуството да бъдеш гъска 

  Поэзия
247 2 1

Замахнах с ноктите си – страсти,  

забих ги в мускула – стомана.      

Дланта ми с рамото ти срасна –   

бездарна драма, но за двама!       

 

И нова приказка затича            

за олимпийско злато старо     

след гъската ми концентрично –    

от честолюбие – в поквара. 

 

Принцесата е тъй доволна –

разсмя я гневната ти лудост,

а гордостта ми – тъй фриволна,

и с теб, и с нея стори чудо.

 

Повярвайте ми, не е лесно,

да бъдеш гъска, че и златна –

гъсоци има повсеместно,

принцеси – жаби… И обратно.  

 

 

12.10.2017 – 21.03.2023

© Мария Димитрова Все права защищены

  Позволих си да използвам образа с ръката и ноктите, който прочетох тук в едно стихотворение. За съжаление не запомних името на автора, моля за извинение.

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??