31 мая 2010 г., 11:56  

Не още, хубав ден! 

  Поэзия » Другая
879 0 15

Не си отивай още, хубав ден!
Не още! Есента не закъснява!
Ела да пием по едно фрапе
край пълната със лодки Ариана!

 

Ела да се посмеем със смеха
на дечурлигата със колелата!
Ела на припек тука, а дъбът
ще ни замерва още с топъл вятър,

 

с отронени във яркожълт нюанс
листа, които искат да запазят
до другата година топлина
от сънчевите яркожълти пазви.

 

Не си обувай още, хубав ден,
на босо тежки есенни обувки!
Ела седни под тентата. Смутен
те виждам как би искал ти да ме целунеш!

© Павлина Гатева Все права защищены

В-к Уикенд 5-11.8.2017 

 

Алманах Поезия 2013, фондация Буквите, с. 174

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??