7 нояб. 2019 г., 20:25

Не отваряй тази врата! 

  Поэзия
1653 20 36

 

Остави тази страшна врата!

Тя е призрак на минали срещи!

Аз заключих и сложих черта,

вече нищо от там не усещам.

 

Не отваряй пак тази врата,

тя за мене е кървава рана

и нестихваща болка е тя,

само белег от нея остана.

 

Нека тъне сега във печал,

нека огънят там да изтлее…

Аз отдавна изхвърлих ключа

и да мина през нея не смея.

 

Не отваряй дори да крещи,

да те моли с очи за пощада!

Не отваряй, аз вече простих

и не искам отново да страдам!

 

Забрави тази тъжна врата!

Там оставих последната вяра,

там зазидах сама любовта…

Само ехото пак я повтаря!

© Елка Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??