21 мая 2018 г., 00:37  

Не падай, Икар 

  Поэзия
397 3 0

 

Погледни ме в очите Свободни Икар
когато с вихър над мене прелиташ!
Под крилата ти сянка прохладна намерих...

 

В моята огнено-слънчева жар
като теб Свободата за да изпитам
върховете далечни катерих!

 

Лети над човешката злоба и кал,
която не мият дори и сълзите!
Не падай наивни и тъжни Икар!

 

Морето  под тебе постелих.

© Ангел Милев Все права защищены

Вдъхновено от стихотворението "Прелетя Икар" на Соня Дамянова и картината на Ваня Маринова.

 

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??