May 21, 2018, 12:37 AM  

Не падай, Икар! 

  Poetry
355 3 0

 

Погледни ме в очите Свободни Икар,
когато с вихър над мене прелиташ!
Под крилата ти сянка прохладна намерих...

 

В моята огнено-слънчева жар
като теб Свободата за да изпитам
върховете далечни катерих!

 

Лети над човешката злоба и кал,
която не мият дори и сълзите!
Не падай наивни и тъжниш Икар!

 

Морето  под тебе постелих.

© Ангел Милев All rights reserved.

Вдъхновено от стихотворението "Прелетя Икар" на Соня Дамянова и картината на Ваня Маринова.

 

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??