НЕ ПОЗНАВА
Измислиха наречен празник
- дали за нея се отнася?
Тя, труженицата без заник
наемат се да и пригласят...
Признаха ли я във сърцата,
та целий мир е с почит длъжен,
невидима и непозната,
скалъпен празник свършва бърже.
Не ù е, знам, до наший празник
и миг не спира да ни храни,
а долу не един се дразни
в света на своите измами.
Дори на празника присъства,
при все, че наддават и цена.
От завист любов не се пръсва,
не познава любовта война!
© Иван Цветков Все права защищены
Дерзай!