14.02.2014 г., 21:18 ч.

Не познава (Светивалентинка) 

  Поезия » Философска
376 0 1

                     НЕ ПОЗНАВА

Измислиха наречен празник

- дали за нея се отнася?

Тя, труженицата без заник

наемат се да и пригласят...

 

Признаха ли я във сърцата,

та целий мир е с почит длъжен,

невидима и непозната,

скалъпен празник свършва бърже.

 

Не ù е, знам, до наший празник

и миг не спира да ни храни,

а долу не един се дразни

в света на своите измами.

 

Дори на празника присъства,

при все, че наддават и цена.

От завист любов не се пръсва,

не познава любовта война!

© Иван Цветков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??